Přeskočit přímo do hlavního obsahu Přeskočit přímo do navigace Přeskočit přímo do zápatí
Novinky

Dopravní hlášení

Dálkové a rekreační linky

Stavební opatření

Od 1. dubna je autobusová linka Karviná - Jastrzębie-Zdrój opět v provozu!

Karviná, 30.03.2023
Na nákupy do Polska autobusem

Dopravce ČSAD Karviná, člen skupiny Transdev, ve spolupráci se statutárním městem Karviná a za podpory nadace OKD, opět spouští provoz pravidelné komerční linky Karviná - Jastrzębie-Zdrój.

Letos budou pravidelně jezdit 4 spoje každý pracovní den. Cena se nemění, pro běžné cestující je 40 Kč, studenti a senioři nad 65 let zaplatí pouze 10 Kč. Jízdenku lze koupit standardně u řidiče při nástupu. Dopravce akceptuje platby v hotovosti nebo bankovní kartou.

Díky svým 22 zastávkám obslouží Karvinou, Petrovice u Karviné, Marklowice, Zebrzydowice, Jastrzębie-Zdrój a přilehlé průmyslové a obchodní zóny. Přímo v Jastrzębie-Zdrój linka zastavuje hned u dvou velkých nákupních center. Spoje jsou tak kromě jiného ideální pro levné nákupy u našich sousedů. Zároveň linka nabídne přímé dopravní spojení zaměstnanců z Polska do Karvinské průmyslové zóny Nové Pole.

Věříme, že mimo využití pro nákupy či dopravu do zaměstnání, může nová pravidelná mezinárodní linka sloužit rovněž k výletům a relaxaci na obou stranách hranice. Doprava bude zajišťována minibusem IVECO First s kapacitou 25 míst k sezení. Cestující linku poznají jednoduše díky designovému polepu.

Jízdní řád včetně zastávek naleznete zde.

Tato aktivita je podpořena v rámci projektu „Mezinárodní autobusová linka Karviná – Jastrzębie-Zdrój“ z Nadace OKD prostřednictvím grantu Pro region 2023 a z rozpočtu statutárního města Karviné.

Vybrat kraj