Přeskočit přímo do hlavního obsahu Přeskočit přímo do navigace Přeskočit přímo do zápatí
Novinky

Dopravní hlášení

Dálkové a rekreační linky

Stavební opatření

Projekt -Pořízení nízkoemisních vozidel pro příměstskou dopravu v lokalitě Hlučínsko

15.01.2020

ČSAD Havířov a.s. v současné době připravuje projekt “Pořízení nízkoemisních vozidel pro příměstskou dopravu v lokalitě Hlučínsko”. Projekt bude předložen v rámci Výzvy č. 93 Nízkoemisní a bezemisní vozidla pro uhelné regiony II”.

dotace

Cílem projektu je nákup 14 kusů nízkoemisních autobusů s pohonem na CNG pro příměstskou hromadnou dopravu v lokalitě Hlučínsko. Projekt kombinuje obnovu a rozšíření vozového parku.

Naplněním tohoto cíle dojde k ** podpoře rozvoje udržitelné mobility a ke zvýšení podílu udržitelných forem dopravy** v rámci řešené příměstské veřejné dopravy (specifický cíl 1.2 IROP). V prvé řadě projekt přispěje k řešení problému kvality ovzduší na území Hlučínska obsluhovaném ČSAD Havířov a.s. Dále projekt přispěje k řešení problému omezené kapacity vozidel pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Pořizované autobusy budou částečně nízkopodlažní, částečně bezbariérové, budou vybaveny vnitřním a vnějším elektronickým vizuálním a akustickým systémem pro informování cestujících včetně nevidomých a slabozrakých, který bude součástí základní výbavy vozidla.

Na projekt poskytována finanční podpora z EU. Celkové zdroje: 85 110 000,00 Podpora celkem: 72 343 500,00

Vybrat kraj