Přeskočit přímo do hlavního obsahu Přeskočit přímo do navigace Přeskočit přímo do zápatí
Novinky

Dopravní hlášení

Dálkové a rekreační linky

Stavební opatření

ČSAD Karviná testuje minibus ISUZU NovoCiti Life

23.02.2022

ČSAD Karviná v síti městské hromadné dopravy v Orlové testuje nový minibus ISUZU NovoCiti Life

Vozidlo o délce 7,9 metru pohání čtyřválcový dieselový motor o objemu 4500 cm3 a výkonu 137 kW. O převod hnací síly se stará automatická převodovka Allison 2100.

ISUZU NovoCiti Life našim cestujícím nabízí 21 míst k sezení, 39 ke stání. Jelikož se jedná o předváděcí vozidlo, je vybaveno velkou klimatizační jednotkou, kompletním dvojitým zasklením, či designovým interiérem a imitací dřevěné podlahy. Nechybí například ani kneeling system pro snížení nástupní hrany. Zvýšená bezpečnost je zajištěna mimo jiné i integrovaným automatickým hasicím systémem v motorovém prostoru. Od testování si slibujeme hlavně reálné porovnání s našimi standardními minibusy a malými autobusy. V tomto segmentu trpí jednotlivé minibusy na poměrně časté opravy náprav a podvozku obecně. Proto si chceme rozšířit obzory i o méně známé výrobce, kteří by případně mohli pro nás býti vhodnou alternativou.
ředitel divize osobní dopravy Jakub Vyvial

ISUZU vyvinulo nízkopodlažní konstrukční provedení Low Entry s typickou samonosnou karosérií, která je běžná u autobusů standardní délky. Díky tomu minibus NovoCiti Life získává i při zachování malých rozměrů podobné jízdní vlastnosti, jako běžný linkový autobus.

V roce 2017, krátce po zahájení výroby, získalo řešení prestižní ocenění za design a využitelnost Golden Design Award.

Vozidlo bude od příštího týdne nasazeno k testování na turnus běžně orlovské MHD, který je běžně zajišťován minibusem.

Vybrat kraj