Přeskočit přímo do hlavního obsahu Přeskočit přímo do navigace Přeskočit přímo do zápatí
Novinky

Dopravní hlášení

V současné době nejsou žádná hlášení

Stavební opatření

Čím se bude jezdit v Havířově?

Havířov, 27.01.2023

Podle podmínek města má být doprava zajišťována 48 vozidly. Systém městské dopravy v Havířově je velmi rozvětvený a s několika požadovanými kategoriemi vozidel. Je tedy nutné mít zároveň provozní zálohu ve všech těchto kategoriích, takže reálně bude autobusů potřeba výrazně více. Pro všechny bude platit podmínka nízkoemisních vozidel.

Náš stávající moderní vozový park vykryje v prvních letech zakázky převážnou část potřebných dopravních prostředků. Proto nyní probíhala soutěž na dodávku “jen” 15 ks 12metrových nízkopodlažních autobusů, která budou ještě doplněna o nový kloubový vůz.

V Havířově tedy začnete potkávat i nízkoemisní autobusy STREETWAY, které budou jezdit na bioCNG. Většina nových vozů by měla být dodána letos, dva kusy v pololetí příštího roku. Plnění pak bude probíhat na našem zařízení v rámci areálu ČSAD Havířov a.s.. V průběhu zakázky pak budeme průběžně obnovovat vozidla ve všech kategoriích tak, abychom dodrželi podmínky průměrného stáří.

Všechny vozy budou postupně vyvedeny v modré barvě v jednotném grafickém stylu města Havířov a určitě se tak stanou nepřehlédnutelnou součástí města!

MHD Havířov - nový vzhled autobusů
MHD Havířov - nový vzhled autobusů

Vybrat kraj